| Tytuł: | Poważny problem |
| Autor: | paulina 12.5.2010, 15:10 |
| Witam, Wiem że dział ciąża jest raczej miły i sympatyczne budzi odczucia i uwierzcie też chciałabym doświadczyć takiego stanu. Otóż mój problem polega na tym, ze mam poważne wątpliwości co do płodności mojego narzeczonego. Nie planujemy dzieci przed ślubem ale po owszem :). Moje wątpliwości są uzasadnione, mianowicie narzeczony ma braci którzy w związkach też nie mają dzieci, w przypadku jednego jest to potwierdzone że jest niepłodny, drugi natomiast mówi, że nie lubi dzieci i nie chce ich mieć, ale xxxże to być jakaś "przykrywka". Czy jest więc szansa, że mój narzeczony jest płodny, a jeśli nie, to czy bezpłodność genetyczna w każdym przypadku można leczyć i jest uleczalna? Ja, jestem trochę po 20stce On po xxx więc młody, silny xxx chce mieć dziecko ale chce Jemu to dziecko urodzić. Zabrzmi to głupio, ale może jakieś ziółka znacie, może zetknęłyście się z tym problemem, bardzo proszę o wszelkie rady, porady.. | |
| Tytuł: | Poważny problem |
| Autor: | daria 12.5.2010, 15:10 |
| Przede wszystkim narzeczony powinien udać się do lekarza na badania nasienia... A później w zależności od tego co one wykażą pokieruję lekarz. To, że jego brat jest niepłodny to wcale nie znaczy, że i Twojego narzeczonego to dotknęło. Z kolei drugi brat faktycznie może nie lubić dzieci (ja ich też nie lubię i też mi zdarzyło się słyszeć że pewnie jestem bezpłodna więc dlatego tak twierdzę) więc nie ma co gdybać, podejrzewać i obstawiać za tą bezpłodnością. Niech zrobi badania i wszystko się okażę. | |
| Tytuł: | |
| Autor: | gosia 26.11.2010, 01:42 |
| od dwoch lat z partnerem staramy sie o dziecko... niby wszystko jest dobrze ale zadne z nas nie chce wiedziec czy jest jakis problem.... | |
Zapłodnienie
Dziecko, które możesz teraz trzymać w ramionach jest oczkiem w twojej głowie. Lecz jak to się stało, że będąc kiedyś małą fasolką w twoim brzuchu, teraz wygląda jak człowiek? Otóż odpowiedź jest bardzo prosta, wszystko zaczyna się od pięknego momentu , którym jest zapłodnienie.
Ciąża urojona, w historii medycyny nie jest nowym zjawiskiem. Najsłynniejszą kobietą cierpiącą z tego powodu, była prawdopodobnie Maria I Tudor, córka króla Anglii Henryka VIII, który władał krajem w 2 połowie XVI w. Lecz wieki temu, przypadki zaistnienia ciąży urojonej opisał już ojciec medycyny Hipokrates.
Laktacja
W czasie ciąży pojawiają się pierwsze zmiany w budowie kobiecej piersi. Sutki robią się okrąglejsze, a same piersi nabrzmiałe. Wewnątrz gruczołów także powstają zmiany. Przez zwiększenie ilości gruczołów mlekowych zmniejsza się ilość tkanki łącznej oraz tłuszczowej. Wszystkie komórki będące w gruczołach stopniowo przekształcają się w komórkę, która później będzie dawała mleko. Jest to wynikiem działania hormonu wydzielanego przez łożysko.